• Wolf vestigt zich in Drenthe

  Wolf vestigt zich in Drenthe

  ASSEN – De wolf lijkt zijn plek te hebben gevonden in Drenthe. Sinds eind maart loopt er regelmatig een voorbij cameravallen in Midden-Drenthe. Ook in het Drents-Friese Wold wordt sinds een tijdje een wolf gezien. Om te kijken of het …Lees meer »
 • Wolf in België doorkruiste Nederland

  Wolf in België doorkruiste Nederland

  Eind 2017 en begin 2018 heeft een vrouwelijke wolf het grensgebied van Nederland en Duitsland van noord naar zuid doorkruist. Na bezoeken aan Overijssel, Drenthe, Gelderland, Brabant en Limburg is ze inmiddels in België aangekomen. Oorspronkelijk is ze afkomstig uit …Lees meer »
 • Schade door de wolf neemt sterk toe

  Schade door de wolf neemt sterk toe

  In 2018 zijn tot nu toe al 134 schapen door wolven gedood, vorig jaar waren dat nog maar 21. De wolf heeft inmiddels ook al veel provincies aangedaan, van Drenthe tot Limburg en van Flevoland tot Gelderland. Provincies als Overijssel. …Lees meer »
 • Wolf doodgereden tussen Kloosterhaar en Bergentheim

  Wolf doodgereden tussen Kloosterhaar en Bergentheim

  Op de N343 tussen Kloosterhaar en Bergentheim is een wolf doodgereden. Volgens omstanders kwam het dier voor de wielen van een taxi. De wolf heeft de aanrijding niet overleefd. Het dier ligt in de berm van de weg. Waarschijnlijk komt de …Lees meer »
 • Wanneer is de wolf terug in Nederland?

  Wanneer is de wolf terug in Nederland?

  De afgelopen tijd zijn er veel berichten geweest over gespotte wolven in Nederland. De echte terugkeer van de wolf is een feit wanneer er in Nederland weer pups worden geboren. Een Deens voorbeeld laat zien dat dit snel kan gaan.  …Lees meer »
 • Wolf vastgelegd bij Barger-Compascuum

  Wolf vastgelegd bij Barger-Compascuum

  BARGER-COMPASCUUM – Een wolf heeft vorige week woensdag de omgeving van Barger-Compascuum verkend. De wolf wandelde daar langs de Duitse grens over de weilanden. (14 maart 2018 gezien). “Een supermooie ervaring”, zegt Annie Snijder-Van Oosten, die de wolf vastlegde op …Lees meer »
 • Wolf gesignaleerd op de Veluwe

  Wolf gesignaleerd op de Veluwe

  Op verschillende plaatsen op de Veluwe, van ‘t Harde tot aan Arnhem, is de afgelopen week een wolf gezien. Op basis van foto’s hebben deskundigen bevestigd dat het echt om een wolf gaat. Over de exacte locaties wordt verder niets …Lees meer »

Wolven in Drenthe

Wolven in Nederland

Wolven in Duitsland