• Provinciaal geld voor wolfwerende rasters

  Provinciaal geld voor wolfwerende rasters

  Sinds half februari 2021 heeft de Provincie de regeling opengesteld om wolfwerende rasters te plaatsen. Natuurlijk wil iedere herder de schapen beschermen tegen een aanval van een al dan niet zwervende wolf. De Gebiedscommissie wolven preventie Drenthe heeft aangedrongen op …Lees meer »
 • Drenthe krijgt gebiedscommissie om wolvenschade te voorkomen

  Drenthe krijgt gebiedscommissie om wolvenschade te voorkomen

  Gedeputeerde Staten hebben officieel een gebiedscommissie preventie wolvenschade Drenthe ingesteld. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de schapensector, landbouw- en natuurorganisaties. Zij zetten zich onder meer in voor preventieve maatregelen om schapen te beschermen tegen een aanval van de wolf. …Lees meer »
 • Wolf slaat toe in centraal Drenthe

  Wolf slaat toe in centraal Drenthe

  De wolf heeft in november op een aantal plaatsen in Drenthe 23 schapen gedood. Bij Hooghalen, Anderen, Grolloo en Eext werden dode schapen aangetroffen. Begin januari 2020 was het opnieuw raak in het natuurgebied Grote Zand nabij Hooghalen, daar werden …Lees meer »
 • Toename aantal roedels in Duitsland

  Toename aantal roedels in Duitsland

  De ontwikkelingen met betrekking tot de wolf worden door de NABU zeer nauwlettend en zorgvuldig gevolgd. Inmiddels hebben onze Oosterburen 128 wolvenroedels, 35 paren en tien zwervende wolven.  Opmerkelijk is dat de wolven vooral in Noord en Oost-Duitsland leven, alhoewel …Lees meer »
 • Wolvenpaar op Noord-Veluwe heeft opnieuw jongen

  Wolvenpaar op Noord-Veluwe heeft opnieuw jongen

  Het wolvenpaar op de Noord-Veluwe heeft opnieuw jongen. Waarschijnlijk zijn er 4 welpen geboren. We gaan ervan uit dat de welpen van hetzelfde wolvenpaar zijn dat vorig jaar ook al een nest had, omdat wolven geen andere soortgenoten in hun …Lees meer »
 • Dode schapen door wolven

  Dode schapen door wolven

  Tot nu toe zijn in 2019 op een drietal plaatsen in Drenthe schapen dood gebeten door zwervende wolven. Dat is aanmerkelijk minder dan in 2018. Begin april werden er in het Grote zand nabij Hooghalen 12 schapen dood gebeten. Begin …Lees meer »
 • Wolf vestigt zich definitief in Drenthe

  Wolf vestigt zich definitief in Drenthe

  (NOS nieuws 17/9/20) De wolf heeft zich gevestigd in Drenthe. Een exemplaar van het dier leeft er nu een half jaar, ergens in het midden van provincie. De mannetjeswolf is sinds november vorig jaar in beeld. Toen werd zijn dna …Lees meer »
 • Drentse wolven vermist

  Drentse wolven vermist

  Wolvin Naya, die op haar pad naar België ook door Drenthe liep, is vermoedelijk door stroperij om het leven gebracht. Dat meldt het Belgische Agentschap Natuur en Bos. Van drie andere wolven in Nederland ontbreekt ieder spoor, meldt de Zoogdiervereniging.Lees meer »

Wolven in Drenthe

Wolven in Nederland

Wolven in Duitsland