• Grote problemen met de wolf in Drenthe.

    Grote problemen met de wolf in Drenthe.

    De onrust rond de wolf escaleert meer en meer. Er zijn dit jaar ook meer dode schapen dan ooit. Zelfs enkele kalveren, pinken, koeien en paarden zijn door de wolf aangevallen.  Op een bijeenkomst begin oktober in Diever waren de …Lees meer »
  • Wolvenpaar in Zuid West Drenthe

    Wolvenpaar in Zuid West Drenthe

    Sinds april is er formeel spraken van een wolvenpaar in Zuid-west Drenthe. Dat staat uitgebreid beschreven in het kwartaal verslag van BIJ12 van 6 april. De waarnemingen op camera’s laten de beide wolven regelmatig samen zien. Opmerkelijk is dat de …Lees meer »
  • Provinciaal geld voor wolfwerende rasters

    Provinciaal geld voor wolfwerende rasters

    Sinds half februari 2021 heeft de Provincie de regeling opengesteld om wolfwerende rasters te plaatsen. Natuurlijk wil iedere herder de schapen beschermen tegen een aanval van een al dan niet zwervende wolf. De Gebiedscommissie wolven preventie Drenthe heeft aangedrongen op …Lees meer »
  • In Duitsland is de aloude strijd tussen mens en wolf terug

    In Duitsland is de aloude strijd tussen mens en wolf terug

    ‘Ze hebben geleerd op klaarlichte dag aan te vallen’ Elk jaar groeit het aantal wolven in Duitsland met zo’n 30 procent. De schaapherders op de Lüneburger Heide, waar een grote concentratie roedels rondloopt, delen het enthousiasme van de meeste Duitsers …Lees meer »
  • Voor tweede maal vestigt zich een wolf in Drenthe

    Voor tweede maal vestigt zich een wolf in Drenthe

    Uit de kwartaal rapportage van BIJ12 blijkt dat er sinds 24 april een vrouwelijke wolf zich ophoudt  in zuid-west Drenthe. Na een  verblijf van een half jaar spreken ze van een gevestigde wolf. Bijzonder is dat er in die regio …Lees meer »
  • Toename aantal roedels in Duitsland

    Toename aantal roedels in Duitsland

    De ontwikkelingen met betrekking tot de wolf worden door de NABU zeer nauwlettend en zorgvuldig gevolgd. Inmiddels hebben onze Oosterburen 128 wolvenroedels, 35 paren en tien zwervende wolven.  Opmerkelijk is dat de wolven vooral in Noord en Oost-Duitsland leven, alhoewel …Lees meer »
  • Wolf vestigt zich definitief in Drenthe

    Wolf vestigt zich definitief in Drenthe

    (NOS nieuws 17/9/20) De wolf heeft zich gevestigd in Drenthe. Een exemplaar van het dier leeft er nu een half jaar, ergens in het midden van provincie. De mannetjeswolf is sinds november vorig jaar in beeld. Toen werd zijn dna …Lees meer »

Wolven in Drenthe

Wolven in Nederland

Wolven in Duitsland