Wolf doodgereden tussen Kloosterhaar en Bergentheim


Op de N343 tussen Kloosterhaar en Bergentheim is een wolf doodgereden. Volgens omstanders kwam het dier voor de wielen van een taxi. De wolf heeft de aanrijding niet overleefd. Het dier ligt in de berm van de weg. Waarschijnlijk komt de wolf uit Duitsland.

De plek van het ongeval ligt op slechts op enkele kilometers de Duitse grens. De politie heeft een bijzonder opsporingsambtenaar belast met de nasleep van de aanrijding. Stichting Wolven in Nederland is gewaarschuwd. Een wolvendeskundige moet nog vaststellen dat het inderdaad om een wolf gaat. “Het ziet er wel serieus uit op afstand, maar we moeten nog het dier nog inspecteren door een kenner ter plaatse”, aldus Leo Linnartz van Wolven in Nederland.

Wolf onderzocht op Dutch Wildlife Health Centre
In de loop van de dag wordt de doodgereden viervoeter naar het Dutch Wildlife Health Centre gebracht, waar zal worden vastgesteld of het inderdaad een wolf is. De wolf die vorige maand dood werd gereden in Kloosterhaar heeft in de maand ervoor schapen doodgebeten in Laag Zuthem, Bergentheim en Beerzerveld. Dat heeft onderzoek uitgewezen. Wageningen Environmental Research (Alterra) deed samen met het Dutch Wildlife Health Centre van de Universiteit van Utrecht sectie op het dode dier. Daaruit bleek dat het een jong volwassen mannetje was dat waarschijnlijk in 2015 is geboren.

“Dat deze wolf meerdere malen werd gesignaleerd met een tussenpoos van een maand, maakt aannemelijk dat hij zich gedurende langere tijd in de regio (Salland en mogelijk de grensstreek) heeft opgehouden”, zegt onderzoeker Hugh Jansman van Alterra, “nagenoeg zonder daarbij te zijn opgemerkt. Of het dezelfde wolf betreft die medio oktober op de Veluwe is gezien is niet te achterhalen.”

Bron: http://www.rtvoost.nl/nieuws/279846/wolf-doodgereden-op-n343-bij-kloosterhaar-update