Waarschijnlijk wolf waargenomen Twente


Afgelopen donderdagochtend om kwart voor negen is op de Weerseloseweg een zeer waarschijnlijke wolf waargenomen. In de bocht van Landgoed Oosterveld en de Wildernis stak het dier de weg over. Hij kwam uit een naastliggend natuurterrein van Landschap Overijssel en stak in draf de weg over om weer in het bos te verdwijnen. De waarnemer, die ervaring heeft met wolven en honderd procent zeker is dat dit een wolf betreft, meldde de waarneming bij Landschap Overijssel, die het op haar beurt officieel heeft gemeld bij wolveninnederland.nl. De wolf, die nu waarschijnlijk tientallen kilometers verder is getrokken, heeft robuuste aaneengesloten natuur nodig, waar het rustig is en voldoende prooidieren leven.

Het is leuk als een wolf het groene hart tussen Enschede, Hengelo en Oldenzaal weet te vinden. Het bevestigt dat dit een waardevol gebied is waar ruimte is voor grote dieren”, aldus Landschap Overijssel.

Waarschijnlijk of zeker

Mogelijke waarnemingen van wolven in Nederland moeten gemeld worden bij wolveninnederland.nl waar experts vervolgens beoordelen hoe serieus de waarneming is. Honderd procent zeker zijn ze pas als er DNA is vastgesteld, maar foto’s en filmpjes maken een waarneming ook waarschijnlijker. Na contact te hebben gehad met de Enschedese waarnemer geeft Wolven in Nederland aan dat zij het een serieuze waarneming vinden, maar ze geven natuurlijk geen honderd procent zekerheid.