Drentse wolf komt weer terug

Drentse wolf in het weiland

De wolf die in maart 2015 door Drenthe en Groningen rondzwierf en op 15 april werd aangereden in Duitsland, komt terug naar Nederland. Dit meldt de organisatie ‘Wolven in Nederland’ op haar website.

De organisatie, die streeft naar ‘een conflictarm samenleven met wolven’, heeft de wolf opgespoord in een Duitse vriezer. ‘Omdat het gaat om de eerste wolf in 150 jaar in Nederland wil Wolven in Nederland hem graag tentoonstellen aan het publiek’.

Wolven in Nederland gaat de dode wolf over enkele weken ophalen in Hannover en aanbieden aan Naturalis, die hem in de collectie zal opnemen naast de ‘Wolf van Luttelgeest’, die niet zelf in Nederland terecht was gekomen.

De ‘Drentse wold’ werd op 15 april langs de snelweg A7 bij Berkhof in Duitsland aangetroffen. Uit DNA-onderzoek bleek dat dit hetzelfde dier was dat Nederland en Niedersachsen bezocht, aldus Landesjägerschaft Niedersachsen en Wolfsbüro Niedersachsen. Het dier was doodgereden door een vrachtwagen; het DNA van het kadaver werd vervolgens onderzocht door het Senckenberg instituut. Daaruit bleek dat het een mannelijke nakomeling is van de zogenaamde Münster-roedel.