DNA onderzoek: Wolf afkomstig uit Munster

Drentse wolf in het weiland

De wolf die begin maart door Drenthe en Groningen liep is een jonge mannelijke wilde wolf van nog geen jaar oud. Uit DNA onderzoek blijkt dat hij is afkomstig is van het roedel uit Munster, een roedel dat zich als eerste roedel  in 2012 vestigde op de Luenenburgerheide. Het betreft een jonge wolf van 2014, uit een nest van zes welpen.

Hij heeft een viertal schapen aangevallen, waarvan er twee dodelijk zijn verwond. Uiteraard zijn de particuliere schapenhouders hier niet blij mee, wel wordt de schade vergoed.

Het feit dat deze wolf weinig schuw was wordt mogelijk verklaard uit het feit dat het ging om een wel erg jonge wolf, die waarschijnlijk nog weinig slechte ervaringen had met mensen. Ook zijn jachtgedrag was mogelijk nog niet goed uitgekristalliseerd.

Natuurbeschermers zijn blij dat nu onomstotelijk is vastgesteld dat het om een wilde wolf gaat. Omdat het aantal roedels in Niedersachsen langzaamaan toe neemt is de verwachting dat binnen enkele maanden of  jaren opnieuw een jonge wolf naar Drenthe of Overijssel komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.