• Wolf doodgereden tussen Kloosterhaar en Bergentheim

  Wolf doodgereden tussen Kloosterhaar en Bergentheim

  Op de N343 tussen Kloosterhaar en Bergentheim is een wolf doodgereden. Volgens omstanders kwam het dier voor de wielen van een taxi. De wolf heeft de aanrijding niet overleefd. Het dier ligt in de berm van de weg. Waarschijnlijk komt de …Lees meer »
 • Duitse wolven kosten weinig

  Duitse wolven kosten weinig

  De wolf rukt op in Duitsland. De eerste territoriale wolf werd gevonden in 2000 en de eerste roedel in 2002. Inmiddels is er sprake van zo’n 50 roedels met een geschatte populatie van meer dan 400 wolven. Desondanks blijkt er …Lees meer »
 • Wolf vastgelegd bij Barger-Compascuum

  Wolf vastgelegd bij Barger-Compascuum

  BARGER-COMPASCUUM – Een wolf heeft vorige week woensdag de omgeving van Barger-Compascuum verkend. De wolf wandelde daar langs de Duitse grens over de weilanden. (14 maart 2018 gezien). “Een supermooie ervaring”, zegt Annie Snijder-Van Oosten, die de wolf vastlegde op …Lees meer »
 • Wolf gesignaleerd op de Veluwe

  Wolf gesignaleerd op de Veluwe

  Op verschillende plaatsen op de Veluwe, van ’t Harde tot aan Arnhem, is de afgelopen week een wolf gezien. Op basis van foto’s hebben deskundigen bevestigd dat het echt om een wolf gaat. Over de exacte locaties wordt verder niets …Lees meer »
 • Dode wolf Veeningen was een wilde wolf

  Dode wolf Veeningen was een wilde wolf

  De wolf die begin maart langs de A28 ter hoogte van Veeningen dood werd aangetroffen, is afkomstig uit een roedel wilde wolven in Duitsland. Het gaat om een gezond jong mannetje van ongeveer 1 1⁄2 jaar oud uit de roedel …Lees meer »
 • Wolf in België doorkruiste Nederland

  Wolf in België doorkruiste Nederland

  Eind 2017 en begin 2018 heeft een vrouwelijke wolf het grensgebied van Nederland en Duitsland van noord naar zuid doorkruist. Na bezoeken aan Overijssel, Drenthe, Gelderland, Brabant en Limburg is ze inmiddels in België aangekomen. Oorspronkelijk is ze afkomstig uit …Lees meer »
 • Wolf loopt weer door Groningen

  Wolf loopt weer door Groningen

  De terugkeer van de wolf in Nederland is slecht uitgepakt voor twee Groningse schapen. Die werden afgelopen augustus doodgebeten door een wolf. Dit hebben onderzoekers van het Wageningse instituut Alterra vastgesteld door DNA-onderzoek. ”We hebben de dader niet gezien, maar …Lees meer »
 • Dode wolf gevonden bij het Drentse Veeningen

  Dode wolf gevonden bij het Drentse Veeningen

  Op de A28 ter hoogte van het Drentse dorp Veeningen is deze week een dode wolf gevonden. Het dier is aangereden vermoedelijk toen het de weg over stak. Het dier wordt nu onderzocht door de faculteit Dierengeneeskunde van de Universiteit …Lees meer »

Wolven in Drenthe

Wolven in Nederland

Wolven in Duitsland